Ο ΣΕΒ στο πλαίσιο της κοινωνικής του υπευθυνότητας και της ενασχόλησης με σύγχρονα προβλήματα του κόσμου της εργασίας ανέλαβε την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος για την τηλεργασία, με τίτλο “Reinforcement of SEV-Hellenic Federation of Enterprises’ capacity to engage in social dialogue and contribute to the promotion of an adequate national framework for telework” SEVSOCDIAL – 101051869.

Μέσω του SEVSOCDIAL, ο ΣΕΒ αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της θεσμικής και επιχειρησιακής ικανότητάς του τόσο στο πλαίσιο του εθνικού κοινωνικού διαλόγου όσο και στην παραγωγή προτάσεων πολιτικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργεί η τηλεργασία στη μετά COVID εποχή.

Το έργο επικεντρώνεται σε 3 μείζονες προκλήσεις που αφορούν:

α) Στην προσαρμογή του εθνικού κοινωνικού διαλόγου (διαδικασίες, προτεραιότητα ζητημάτων, μεθοδολογία) στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η τηλεργασία,

β) Στην παροχή στήριξης προς τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες, για την επιτυχή μετάβαση σε ένα νέο, υβριδικό μοντέλο οργάνωσης της εργασίας,

γ) Στην προσαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στις ειδικές απαιτήσεις που απορρέουν από την τηλεργασία.

Παραδοτέο του έργου είναι η δημιουργία ενός πρακτικού Οδηγού για την τηλεργασία, που θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις και κάθε ενδιαφερόμενο στέλεχος, και θα αποτυπώνει όλα τα θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική εφαρμογή της τηλεργασίας.

Τα κοινά που επιδιώκει να προσεγγίσει το έργο SEVSOCDIAL είναι κυρίως: α) υπεύθυνοι διαμόρφωσης πολιτικής, β) επιχειρηματική κοινότητα, επιχειρήσεις, διευθύνοντα στελέχη, επαγγελματικοί σύνδεσμοι, εργαζόμενοι, γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επιπρόσθετα, απευθύνεται σε ερευνητές/πανεπιστημιακή κοινότητα, κάθε φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενδιαφέρεται για το θέμα της τηλεργασίας, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Κατά την υλοποίησή του προβλέπονται, εκτός των άλλων δράσεων θεσμικής ενδυνάμωσης του ΣΕΒ, η διενέργεια ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας σε επιχειρήσεις για την τηλεργασία, 2 συνέδρια, 10 στοχευμένες συναντήσεις εργασίας στην Περιφέρεια και πλήθος δημοσιεύσεων.

Με την ολοκλήρωσή του, θα διατεθεί δημόσια και δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους, ο πρακτικός οδηγός για την τηλεργασία.

Οι εταίροι του έργου που διαρκεί από τον Αυγ. 2022 έως Ιουλ. 2024, είναι ο ΣΕΒ ως επικεφαλής, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, η ΣΤΕΓΗ της Ελληνικής Βιομηχανίας και το ΙΒΕΠΕ.

 

«Τηλεργασία – Προετοιμαζόμαστε & Προσαρμοζόμαστε»: Ψηφιακό Συνέδριο έναρξης του Ευρωπαϊκού έργου SEVSOCDIAL

 

Ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του υπευθυνότητας και της ενασχόλησης με τις σύγχρονες προκλήσεις του κόσμου της εργασίας, ανέλαβε την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SEVSOCDIAL για την τηλεργασία. Μέσω της δράσης αυτής, επιδιώκεται η διαμόρφωση θέσεων πολιτικής, στο πλαίσιο του εθνικού κοινωνικού διαλόγου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιούργησε η εκτεταμένη εφαρμογή της τηλεργασίας, ιδίως λόγω της πανδημίας Covid 19.

Στο πλαίσιο του έργου ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους του προγράμματος, διοργανώνει ψηφιακό Συνέδριο έναρξης με θέμα:

«Τηλεργασία – Προετοιμαζόμαστε & Προσαρμοζόμαστε», την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, 15:00-18:00, (online, via youtube)

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων για ό,τι αφορά στην τηλεργασία, τις επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες και εφαρμοζόμενες πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και θέματα αποτελεσματικής υιοθέτησης της τηλεργασίας από τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα ευρήματα από τη σχετική έρευνα σε περισσότερες από 250 επιχειρήσεις που διεξήγαγε ο ΣΕΒ το διάστημα Σεπ-Οκτ 2022.

Σημειώνεται ότι, με την ολοκλήρωση του έργου, θα διατεθεί δημόσια και δωρεάν πρακτικός Οδηγός για την τηλεργασία, που απευθύνεται στις επιχειρήσεις και τα εμπλεκόμενα στελέχη, με στόχο να αποτυπώσει όλα τα θέματα που χρειάζεται να ληφθούν υπ’ όψη για την αποτελεσματική εφαρμογή της τηλεργασίας.

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής, επιλέγοντας παρακάτω τον σύνδεσμο “Δηλώστε συμμετοχή” και δείτε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Πληροφορίες: Ζήσης Μανούζας ΣΕΒ | Τ: 211 5006 154 | E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι εταίροι του έργου που διαρκεί από τον Αυγ. 2022 έως Ιουλ. 2024, είναι ο ΣΕΒ ως επικεφαλής, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, η ΣΤΕΓΗ της Ελληνικής Βιομηχανίας και το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ.

 

 

BANNER A4 GR

CoFundedbyEU GR

Τρέχον Εξάμηνο Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Δείτε τα προγραμματισμένα σεμινάρια για το τρέχον εξάμηνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ