Το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ μετά από πρόσκληση που έλαβε από την European Alliance for Apprenticeships (EAfA), είχε δυναμική παρουσία και ενεργό συμμετοχή στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Ε.Ε. με την Βασκική κυβέρνηση στο Σαν Σεμπαστιάν, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2017.

 
Στόχος της διάσκεψης ήταν να συζητηθούν τρόποι βελτίωσης των συστημάτων μαθητείας στα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και τρόποι συνεργασίας του χώρου της εκπαίδευσης με αυτόν της αγοράς εργασίας, ώστε να γίνουν προτάσεις για το μέλλον της εκπαίδευσης στα VET (Vocational Education and Training) centers, ανά την Ευρώπη. Παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις αλλαγές – μεταρρυθμίσεις που έγιναν στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ισπανία, με ιδιαίτερη έμφαση στο Dual-VET μοντέλο που εφαρμόστηκε στη Χώρα των Βάσκων και στην προώθηση του work-based learning (WBL).
Στις παράλληλες δράσεις του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εταιρία Petronor - μέλος της EAfA και βραβευμένη επιχείρηση για τις πολιτικές που εφαρμόζει σε θέματα μαθητείας και πρακτικής άσκησης σπουδαστών εντός της δομής της, καθώς στην Tknika – το κέντρο έρευνας και καινοτομίας για την επαγγελματική κατάρτιση.
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε περισσότερα.

 EAfA

Τρέχον Εξάμηνο Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Δείτε τα προγραμματισμένα σεμινάρια για το τρέχον εξάμηνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ