Σκοπός
Μέσω του σεμιναρίου αυτού οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το διεθνές πρότυπο για την εφαρμογή συστημάτων HACCP. Θα διδαχθούν τις απαιτήσεις του προτύπου και τη μεθοδολογία διενέργειας εσωτερικών επιθεωρήσεων ενός εγκατεστημένου συστήματος.
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην εκτεταμένη εκπαίδευση του στελέχους της επιχείρησης τροφίμων που θα αποτελέσει τον Εσωτερικό Επιθεωρητή, καθώς και όλων των στελεχών που προΐστανται στην παραγωγική διαδικασία και στον ποιοτικό έλεγχο.
Περιεχόμενα Σεμιναρίου
- Έννοιες, ορισμοί, ορολογία. Νομοθετικό πλαίσιο
- Προϋποθέσεις εγκατάστασης του συστήματος H.A.C.C.P. από την επιχείρηση. Αναγκαιότητα εγκατάστασης του συστήματος στις εταιρίες τροφίμων και ποτών
- Οργανισμοί Πιστοποίησης
- Γνωριμία με το πρότυπο, οι άξονες ανάπτυξης του προτύπου
- Ρόλοι σε μια ομάδα που σχεδιάζει να εφαρμόσει το HACCP
- Ανάλυση αρχών H.A.C.C.P.
- Έλεγχος εγγράφων, ευθύνη της Διοίκησης, επικοινωνία και διαχείριση κρίσεων, ιχνηλασιμότητα, εκπαίδευση, εσωτερικές επιθεωρήσεις, μη συμμορφώσεις, ανάκληση
- Ανάλυση επικινδυνότητας
- Αναλύσεις και έλεγχος ποιότητας, κρίσιμα σημεία ελέγχου, επαλήθευση και επικύρωση
- Παρακολούθηση, Διορθωτικές Ενέργειες
- Αρχές εσωτερικής επιθεώρησης
- Μεθοδολογία διενέργειας εσωτερικής επιθεώρησης. Αναφορά εσωτερικής επιθεώρησης, συμπλήρωση εντύπων & αναφοράς μη - συμμόρφωσης, διανομή αποτελεσμάτων επιθεώρησης