Team Building - Βιωματικό Εργαστήριο για Δημιουργία Πραγματικής Ομάδας

Σκοπός

Οδηγεί τους συμμετέχοντες στο να δέσουν το σύνολο των ανθρώπων που προΐστανται σε μια πραγματική ομάδα.
Επιπλέον οι συμμετέχοντες μαθαίνουν (με βιωματικό τρόπο) ποιες είναι οι στάσεις και οι δράσεις που θα τους βοηθήσουν να βελτιώνουν συνεχώς την κάθε μια από τις βασικές περιοχές που είναι συνυφασμένες με τις επιτυχείς ομάδες: τη συνοχή, την επικοινωνία, τη συμπληρωματικότητα, τη συνεργασία και την παρακίνηση.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε προϊσταμένους, διευθυντές και όλους όσους ηγούνται τυπικά ή άτυπα σε σύνολο ατόμων. Επιπλέον σε όσους πρόκειται να αναλάβουν ηγετικά καθήκοντα σε νέες ή υπάρχουσες ομάδες. 

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

Τι είναι: Πρωτοποριακά βιωματικά εργαστήρια με τους συμμετέχοντες να δουλεύουν ομαδικά σε διαδοχικές δραστηριότητες “προκλήσεις”.

Χαρακτηριστικά: Η κάθε πρόκληση είναι σχεδιασμένη να δώσει βιωματική κατανόηση στις ικανότητες διαχείρισης καθενός από τους 4 παράγοντες επιτυχίας της ομάδας.

Σύστημα μπόνους: Η κάθε ομάδα και ο κάθε συμμετέχοντας ξεχωριστά συλλέγουν πόντους από τις διαδοχικές δραστηριότητες. Υπάρχει team coaching για την επιτόπου βελτίωση της κάθε ομάδας για την επόμενη δραστηριότητα.

Πρόκληση 1: Τι κάνει μια ομάδα
Οι βασικοί παράγοντες επιτυχίας. Μέσα από μια 10- λεπτη δραστηριότητα οι συμμετέχοντες κατανοούν & ξεκαθαρίζουν με βιωματικό τρόπο ότι δεν μπορούν να δουν σε χρόνια δουλειάς σε ομάδες. Τα 4 στοιχεία που δένουν ή διαλύουν οποιαδήποτε ομάδα. Έξτρα μπόνους: Ο κάθε συμμετέχοντας θα κατανοήσει τον προγραμματισμό που του έχει γίνει από το περιβάλλον να παίρνει υπόψη του μόνο ότι πληροφορίες έχει συνηθίσει αγνοώντας τις σκέψεις “έξω από το κουτί”.

Πρόκληση 2: Στόχοι
ΙΒΜ 8:00 am. Ο Λου Γκερινγ Α.Κ.Α Mr Cookie ΙΒΜ CEO έχει έναν αλάνθαστο τρόπο να καταλάβει πόσο καλά λειτουργεί η κάθε μια από τις εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ομάδες στην εταιρεία του. Το τεστ του ανελκυστήρα. Διαρκεί 2 λεπτά και δίνει την ευκαιρία στον καθένα να δει αν θα κατέληγε στο γραφείο του CEO για κατσάδα ή θα έπαιρνε το πολυπόθητο email με το μήνυμα “τα πας υπέροχα με την ομάδα σου συνέχισε”.

Πρόκληση 3: Ταυτότητα, αξίες, επικοινωνία στις ομάδες
Ταυτότητα: Δημιουργική δραστηριότητα που ωθεί την ομάδα να καταλάβει συνθέσει και να επικοινωνήσει την ταυτότητα το όραμα και τις αξίες της.
Τα στυλό: Προκαταρκτική δραστηριότητα για επικοινωνία ομάδας με χώρο και κίνητρο σε κάθε μέλος να επικοινωνήσει σημαντικά πράγματα και ιδέες (team facilitation skills) με αφορμή μερικά ξεχασμένα στυλό....
The marsh mellow challenge. Πως μια ομάδα εστιάζει στην δημιουργικότητα δίνοντας λύσεις σε απτά προβλήματα . Τα αποτελέσματα της κάθε ομάδας συγκρίνονται σε παγκόσμια κλίμακα με άλλες ομάδες που έχουν επιχειρήσει να λύσουν την ίδια πρόκληση.

Πρόκληση 4: Εστίαση στο αποτέλεσμα, βελτίωση διαδικασιών
Πείραμα ταυτόχρονης εστίασης σε ομάδα και στόχους.
Αλλαγή και βελτιστοποίηση διαδικασιών: Οι συμμετέχοντες καλούνται να σώσουν ένα εργοστάσιο από την οικονομική καταστροφή του μεγάλου κράχ του 1910 κατανοώντας & υιοθετώντας την αλλαγή και ανακαλύπτοντας γρήγορα τους νέους τρόπους δουλειάς. Έξτρα μπόνους – το κάθε μέλος ανακαλύπτει και βιώνει τους ρόλους που του ταιριάζουν.

Πρόκληση 5 (wrap up): Συνεισφορά και κέρδος
Fuckosima: Μέσα από μια πρωτοποριακή άσκηση καινοτομίας οι συμμετέχοντες συνεισφέρουν και δοκιμάζουν λύσεις με υποθετικό αντίκτυπο την σωτηρία από την πυρηνική καταστροφή. Στην τελική δραστηριότητα οι ομάδες θα χρειαστεί να δουλέψουν ότι έμαθαν μέχρι τώρα σε περιορισμένο χρόνο με περιορισμένους πόρους και να παραδώσουν. Όπως ακριβώς γίνεται στον πραγματικό κόσμο αλλά εδώ ο χρόνος είναι συμπυκνωμένος και τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα.

Θα χαρούμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες ή να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Κωδικός 202.19
Τίτλος Team Building - Βιωματικό Εργαστήριο για Δημιουργία Πραγματικής Ομάδας
Διάρκεια (Δ.Ω.) 24

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το σεμινάριο συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Φόρμα Επικοινωνίας

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Δεν υπάρχει προγραμματισμένο σεμινάριο για το τρέχον εξάμηνο.

Δείτε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας Management

Τρέχον Εξάμηνο Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Δείτε τα προγραμματισμένα σεμινάρια για το τρέχον εξάμηνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ