Εκπαίδευση στη διαπολιτισμική επικοινωνία με τη χρήση τεχνικών ενσυναίσθησης

Το πρόγραμμα αφορά στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση μέσω τεχνικών ενσυναίσθησης σε επαγγελματίες που εργάζονται με πληθυσμό με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο ούτως ώστε να βελτιώσουν την επικοινωνία τους μαζί τους και να ενισχύσουν εν συνέχεια την συνεργασία τους για την κοινωνικής τους ένταξη (των μεταναστών). 

 

Σκοπός

Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να πληροφορήσει και να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες να υιοθετήσουν την διαπολιτισμική προοπτική στη δουλειά τους, όχι μόνο ως μέθοδο ώστε να κατανοήσουν τους ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα αλλά και ως ιδεολογική θέση. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, έτσι ώστε μετά το τέλος της εκπαίδευσής τους να μπορούν να αναπτύξουν τις διαπολιτισμικές τους δεξιότητες επικοινωνίας ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικότερα με πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο. Επίσης, μέσω της ενσυναίσθησης θα είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν οι μετανάστες ώστε να είναι σε θέση να συνεργαστούν αποτελεσματικότερα. 


Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο, ως εισαγωγική ενότητα, απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται σε οργανώσεις και σε φορείς που εξυπηρετούν οι εργάζονται με προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό αλλά και σε εργοδότες και υπαλλήλους ανθρωπίνου δυναμικού που σκοπεύουν να συνεργαστούν με την εν λόγω ομάδα.  


Περιεχόμενα Σεμιναρίου

Module 1: Τεχνικές Ενεργητικής ακρόασης

Ενεργητική ακρόαση

Κατανόηση των βασικών αρχών και της τεχνικής της ενεργητικής ακρόασης με τη χρήση βιωματικών ασκήσεων

Module 2: Τεχνικές ενσυναίσθησης

Εξοικείωση με τεχνικές ενσυναίσθησης

Η τεχνική της αναστολής κρίσης (βιωματική άσκηση για τον εντοπισμό των προσωπικών στερεοτύπων και της διαχείρισής τους όταν συνεργαζόμαστε με μετανάστες)

Module 3: Διαπολιτισμική Προοπτική

Το μοντέλο D.I.V.E (Describe, Interpret, Verify, Evaluate). Τεχνική για την επεξεργασία γεγονότων και καταστάσεων μέσα από πολλαπλές σκοπιές.

Module 4: Φύλο και Μετανάστευση

Ο κίνδυνος της μεμονωμένης ιστορίας. Βιωματική άσκηση για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία με μετανάστες για την χώρα των οποίων δεν έχουμε γνώσεις και πληροφορίες

Course information

Course Code 202.26
Course Title Εκπαίδευση στη διαπολιτισμική επικοινωνία με τη χρήση τεχνικών ενσυναίσθησης
Course Duration 4

Are you interested in?

Ask us

Scheduled Courses

FaLang translation system by Faboba

Other seminars of the category Management

Current Semester Scheduled seminars

See the scheduled seminars for the current semenster.

MORE