Αρχές Ποιοτικού Ελέγχου Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Σκοπός

Η θεματολογία αυτού του σεμιναρίου είναι πλήρως εξειδικευμένη στις πρακτικές που πρέπει να ασκούνται από τα τμήματα ποιοτικού ελέγχου των γαλακτοκομικών βιομηχανιών. Γίνεται πλήρης περιγραφής όλων των προδιαγραφών των πρώτων υλών, των διαδικασιών παραγωγής και του τελικού προϊόντος για όλες τις οικογένειες γαλακτοκομικών προϊόντων (νωπό - παστεριωμένο - συμπυκνωμένο - αφυδατωμένο γάλα, ζυμωμένα προϊόντα, βούτυρο, τυριά, παγωτό). Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε χημικούς μηχανικούς, χημικούς, μικροβιολόγους, τεχνολόγους τροφίμων, αναλυτές και σε όλους τους υπαλλήλους γαλακτοβιομηχανιών που εμπλέκονται με την ασφάλεια και την ποιότητα.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

Η έννοια της ποιότητας

  • Ορισμοί
  • Διασφάλιση Ποιότητας
  • Συστήματα ελέγχου
  • Εμπλεκόμενοι φορείς - Νομοθεσία

Αρχές και Πρακτικές Υγιεινής Εγκαταστάσεων  Γαλακτοκομικών Βιομηχανιών

  • Εισαγωγή
  • Εξοπλισμός
  • Εξαερισμός
  • Νερό
  • Συσκευασία

Ποιοτικός Έλεγχος Νωπού Γάλακτος

  • Ορισμός - Χαρακτηριστικά
  • Διασφάλιση ποιότητας
  • Κατάταξη του νωπού γάλακτος σε ποιοτικές κλίμακες
  • Έλεγχοι - Συστήματα ελέγχων

Ποιοτικός Έλεγχος Παστεριωμένου Γάλακτος

  • Ορισμός - Χαρακτηριστικά
  • Προδιαγραφές του νωπού γάλακτος προς παραγωγή παστεριωμένου
  • Παραγωγική διαδικασία - Κρίσιμα σημεία
  • Έλεγχοι τελικού προϊόντος

Ποιοτικός Έλεγχος Συμπυκνωμένου Γάλακτος

  • Ορισμός - Χαρακτηριστικά
  • Προδιαγραφές πρώτων υλών
  • Παραγωγική διαδικασία - Κρίσιμα σημεία
  • Έλεγχοι τελικού προϊόντος
  • Ελαττώματα

Ποιοτικός Έλεγχος Σκόνης Γάλακτος

  • Ορισμός - Χαρακτηριστικά
  • Προδιαγραφές - έλεγχος  πρώτων υλών
  • Παραγωγική διαδικασία - Κρίσιμα σημεία
  • Έλεγχοι τελικού προϊόντος
  • Ελαττώματα

Ποιοτικός Έλεγχος Ζυμωμένων Γαλακτοκομικών Προϊόντων

  • Είδη και χαρακτηριστικά τους
  • Προδιαγραφές - έλεγχος  πρώτων υλών
  • Παραγωγική διαδικασία - Κρίσιμα σημεία
  • Έλεγχοι τελικού προϊόντος

Ποιοτικός Έλεγχος Τυριών

  • Είδη - Χαρακτηριστικά
  • Προδιαγραφές και επιλογή πρώτων υλών
  • Παραγωγική διαδικασία - Κρίσιμα σημεία
  • Έλεγχοι τελικού προϊόντος

Ποιοτικός Έλεγχος Παγωτού

  • Είδη - Χαρακτηριστικά
  • Προδιαγραφές και επιλογή πρώτων υλών
  • Παραγωγική διαδικασία - Κρίσιμα σημεία
  • Έλεγχοι τελικού προϊόντος

Ποιοτικός Έλεγχος Βουτύρου

  • Ορισμός
  • Προδιαγραφές - Έλεγχος πρώτων υλών
  • Παραγωγική διαδικασία - Κρίσιμα σημεία

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Κωδικός 106.05
Τίτλος Αρχές Ποιοτικού Ελέγχου Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Διάρκεια (Δ.Ω.) 16

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το σεμινάριο συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Φόρμα Επικοινωνίας

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Δεν υπάρχει προγραμματισμένο σεμινάριο για το τρέχον εξάμηνο.
FaLang translation system by Faboba

Τρέχον Εξάμηνο Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Δείτε τα προγραμματισμένα σεμινάρια για το τρέχον εξάμηνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ